Hírek - IKT hírek röviden

A világ első cserélhető objektíves, tükör nélküli és androidos fényképezőgépe

A június végén bejelentett Samsung Galaxy NX nem más, mint a világ első olyan tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgépe, melyen Android operációs rendszer teljesít szolgálatot.

Többek közt emiatt az EISA ítészei most úgy döntöttek, hogy ez a készülék kapja meg a "European Photo Innovation 2013-2014" nevezetű rangos díjat.

A világ első cserélhető objektíves, tükör nélküli és androidos fényképezőgépe

A 137x101x26 milliméter méretű, illetve 495 gramm tömegű újdonság hátoldalát egy hatalmas méretű, egész konkrétan 4,8 colos TFT LCD uralja, ezenkívül pedig még elektronikus képkeresőt is kapunk a pénzünkért. Az APS-C méretű és CMOS technológiájú képérzékelő 21,6 millió képpontot vonultat fel, az effektív felbontás 20,3 megapixel, a legnagyobb választható fotófelbontás pedig 5472x3648 képpont.

A DRIMe IV képfeldolgozó processzorral felvértezett fényképezőgép fényérzékenysége ISO100 és ISO25600 között állítható, JPEG mellett RAW formátum is választható, a legrövidebb záridő 1/6000 másodperc. A minden körülmények között gyors és pontos fókuszálásról a Samsung NX300-ból már jól ismert hibrid AF rendszer gondoskodik és a gépre természetesen bármelyik korábban debütált NX-es objektív feltehető.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: