Hírek - IKT hírek röviden

Túlnő a szemünk felbontásán az új LG csúcskijelző

Nem akármilyen kijelzővel állt elő az LG.

A vállalat nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint megalkotni a világ legnagyobb felbontású mobil képernyőjét, ami mögött a full HD készülékek is elbújhatnak.

Túlnő a szemünk felbontásán az új LG csúcskijelző

Úgy néz ki sikerrel is járt, hiszen a Quad HD jelzővel illetett bemutatódarab 2560x1440 pixelt vonultat fel 5,5 hüvelyken, ami szinte már indokolatlanul nagy, 538 ppi-s pixelsűrűséget jelent. Ez még nem éri el az egyre több TV-nél és monitornál megjelenő 4K felbontást, a “Quad” előtag itt a 1280x720 HD négyszeresére utal.

A panel mindössze 1,21 milliméter vékony (a peremnél csak 1,2 milliméter), maximális fényerőssége pedig 430 nit, amit az LTPS (Low Temperature Poly-Silicon) szubsztrát alapnak köszönhet. A kijelző az LG 2011-ben bemutatott AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching) technológiáját használja, amely nemcsak sokkal részletgazdagabb képet ad, de azon a vállalat szerint az egyes pixelek az emberi szem számára már nem is láthatók.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: