IKT műhely - Facebook

Like-gyár: mitől és hogyan működik?

A like-farmok létezése sokak számára bosszantó tény a Facebookon, hiszen ezeket az oldalakat nem sorolhatjuk be sehova, látszólag nincs mögötte kereskedelmi cél, mégis több tízezer rajongóval rendelkeznek.

Bizonyára Te is találkoztál már jónéhány olyan oldallal a Facebookon, amelyek függetlenek bármiféle márkától és látszólag egy szokást, valaminek a szeretetét vagy gyűlöletét képviselik a rajongók.

Like-gyár: mitől és hogyan működik?

A SocialTimes toplistájának elején például olyan oldalak foglalnak helyet, mint a Nem akarok szerelmes lenni, csak boldog (149 ezer rajongója van), az  Idézet (124 ezer rajongója van), vagy a Bárcsak.. (59 ezer rajongója van). Ezeknél az oldalaknál már az sokat sejtető lehet, ha megnézzük az URL-t, ami az Idézet esetében "bandika.oldala".

Tehát miről is szól ez a Facebook oldal?! Nincs rajta hasznos tartalom, viszont annál több forrásmegjelölés nélküli fotó, amire gyakran panaszkodnak -első sorban a külföldi- fotósok.

Tovább a teljes cikkhez >>> socialtimes.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: