Hírek - IKT hírek röviden

Az USA internet háromnegyedét figyelheti meg az NSA

A vezető amerikai nemzetbiztonsági hivatal (National Security Agency – NSA) megfigyelési kapacitásai sokkal nagyobbak, mint azt hivatalosan elismerik: adott esetben képesek az Egyesült Államok internetforgalmának 75 százalékát monitorozni – tudta meg jelenlegi és korábbi alkalmazottaktól a The Wall Street Journal .

Egyes programokról Edward Snowdennek köszönhetően már szivárogtak ki adatok, de a Journal egyik forrása szerint a több komponensből álló hatalmas rendszer (többek között a Blarney, Fairview, Oakstar, Lithium, illetve Stormbrew kódnéven említett szoftvercsomagok) a szolgáltatói oldalra telepítve hatalmas kapacitással rendelkeznek, és szinte minden kommunikációt ellenőrizni tudnak. Ahogy korábban már megírtuk, az NSA amerikai állampolgárok után csak felhatalmazással kémkedhet, külföldiek után viszont szabadon.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: