Hírek - IKT hírek röviden

Lehúzta a rolót Groklow az adatbotrány miatt

Nemrég számoltunk be arról, hogy a megfigyelési ügy egyik folyományaként bezárt az a titkosított elektronikus levelezést is biztosító szolgáltatás, melyet Edward Snowden is használt, mert az ellene indított vizsgálat folyamán tulajdonosa meg akarta védeni felhasználói adatait a hatóságok kutakodásaitól, és nem látott más kiutat.

Nem sokkal ezek után egy másik hasonló profilú cég is leállította a titkosított üzenetek közvetítését – „elővigyázatosságból”. Sajnos úgy tűnik, hogy a folyamat nem állt le, ugyanis tegnap egy legendás weboldal, a Groklaw alapító-tulajdonosa jelentette be, hogy oly sok sikeres év után lehúzzák a rolót.

A Groklaw a világ egyik legismertebb szakmai oldala: az információszabadság és szabad, nyílt forrású szoftverek elkötelezett támogatása mellett a közreműködőknek és támogatóknak köszönhetően az informatika és jog kapcsolatát illetően, illetve internetes jogi ügyekben az egyik legmagasabb szakmai színvonalú oldalként tartották számon. Pamela Jones búcsúzó levelében – mely egyben az utolsó bejegyzés a 2003-ban alapított oldalon – elmondja, hogy a Lavabit leállása után már tudták, hogy a jelenlegi állapot náluk sem tartható fenn, és mivel a Groklaw az elektronikus levelezés nélkül nem működik, csapdába kerültek.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: