Hírek - IKT hírek röviden

Lemaradt a Google ezzel az újdonságával

A bevezetett új funkció nagyon hasonlóan működik, mint például Androidon: a “factory reset” után a böngésző visszaáll abba az állapotba, ahogy telepítés után, az első bejelentkezéskor találtuk.

Ilyenkor minden telepített kiegészítő, egyéni beállítás, előzmény, illetve az ideiglenes fájlok is eltűnnek.

Lemaradt a Google ezzel az újdonságával

A cél itt viszont nem az, hogy a felhasználó nyom nélkül elhagyhassa a szoftvert, hanem az, hogy bármilyen probléma esetén vissza lehessen térni egy biztosan működő verzióhoz. Ennek megfelelően a személyes beállítások, fiókok, jelszavak, könyvjelzők megtarthatóak, hogy ne kelljen újra belépni mindenhová, illetve a grafikus témák, webappok is maradnak.

Igaz a Google Sync révén egyébként is csak a Google-fiókkal kellene belépni és a böngésző a cloudban található mentésből visszaállítana minden adatot, aminek a tükrözését korábban engedélyeztük. A Google ugyan élen szokott járni a fejlesztésekben, ebben a funkcióban viszont jócskán lemaradt: a Mozilla Firefox ugyanezt a képességet már egy évvel ezelőtt, a Firefox 13-ban bemutatta.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: