IKT műhely - Facebook

Facebook sztori - mese vagy valóság?

Elegem van ebből az egészből.

Felmondok a munkahelyemen és keresztülstoppolom az országot” – írta Dave Cicirelli a New York-i művészeti vezető 2009-ben a Facebookjára.

Facebook sztori - mese vagy valóság?

Az út során, melyet Cicirelli laptopja és mobilja segítségével dokumentált, az amerikai férfi beleszeretett egy amis nőbe, csatlakozott egy szektához, szerzett egy csokornyakkendő alakú tetoválást és végül Mexikóban ragadt, legalábbis dailydot com cikke szerint. A történet persze nyilván nem igaz, viszont Cicirelli az új könyvében, a Fakebookban számol be arról, hogy hogyan hitette el a fenti történetet ismerőseivel egy Facebook account és egy Photoshop segítségével.

A kísérlet idején a Facebookon sok volt az ismerősöktől jövő – például Farmville-es – megkeresés, illetve a cégek is belehúztak, hogy egyre többet tűnjenek fel a felhasználók falain. Cicirelli szerint így egy idő után már alig lehetett tudni, hogy az ismerősök státuszai mennyiben hihetőek, vagy csak a feltűnőségi verseny miatt kitalált történetek.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: