Hírek - IKT hírek röviden

Tesztelik a Google Projekt Loon internetes hőlégballonokat

Az internetes penetráció tekintetében mi magyarok alapvetően el vagyunk kényeztetve, hiszen az ország nagy részén elérhető valamilyen vezetékes, vagy vezeték nélküli nagysebességű internetes szolgáltatás.

A világ sok régiójában viszont ennél sokkal rosszabb a helyzet, a Google pedig egy különleges megoldás révén kívánja új területekre is eljuttatni a világhálót.

Tesztelik a Google Projekt Loon internetes hőlégballonokat

A Project Loon lényege, hogy a Google különleges internetes hőlégballonokat küld fel a sztratoszférába, vagyis jóval magasabbra, mint ahol a repülőgépek közlekednek. A 20 kilométeres magasságban lebegő ballonok a légmozgások hatására néhány kilométeres sebességgel mozognak, és a talajszinten egy mintegy 40 kilométer sugarú körben biztosítanak körülbelül 3G sebességű internetes szolgáltatást.

A ballonok nemcsak a földi vevőkkel, hanem egymással is folyamatos kapcsolatban vannak. A 2,4 és 5,8 GHz-es frekvenciákon üzemelő rendszer használatához a földön egyedi antennákat kell felszerelni a házakra.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: