Hírek - IKT hírek röviden

google utcakép Magyarország hátizsákból

Ahogy az IT café is beszámolt róla, Magyarország autóval bejárható részein idén áprilistól lehet virtuális sétát tenni a Street View-ban – magyar nevén Google Utcaképben –, ahol 360 fokos panorámaképek keltik azt az érzést, mintha a valóságban is a város utcáin sétálna az ember.

 

Az elérhető képek száma hamarosan tovább bővül, ugyanis a panorámaképeket készítő felszerelést az autók után most hátizsákra, triciklire és „zsúrkocsira” szerelik, hogy autóval nem megközelíthető helyeket – magyarországi épületeket, várakat, kastélyokat, palotákat, templomokat, parkokat, sétálóutcákat és teljes városrészeket, vagy éppen nemzeti parkokat és barlangokat – is a világon bárki számára virtuálisan bejárhatóvá tudjanak tenni az interneten, a Street View-ban. A több tucat épület, városrész és természetvédelmi terület közt szerepelnek vidéki és budapesti, kültéri és beltéri helyszínek, és helyet kapnak a UNESCO világörökség részei is.

Az elkészült fotókból különleges Street View galériát is készíteni fog a Google. A Google operátora az összesen 18 kg-os csomaggal, a hátizsákra erősített, 15 objektívből épített speciális fényképezőgéppel a lépcsős utcákról és épületekről – például a Budai Vár egyes részeiről –, a csak gyalogutakon megközelíthető helyekről, barlangokról tud panorámaképeket készíteni. A fagyis kocsi méretű triciklit szűk utcákban – például a Tokaj-hegyaljai borvidéken – és füves parkokban fogja tudni használni, míg a zsúrkocsira erősített fényképezőgép a belső terek, termek, folyosók fotózásában lesz segítségére.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: