Hírek - IKT hírek röviden

Online banjrablás túlterheléses támadással

Az elosztott túlterheléses támadásokat (DDoS) általában arra használják, hogy politikai vagy személyes okokból hosszú időre elérhetetlenné tegyenek egy weboldalt vagy szolgáltatást, amerikai biztonsági szakemberek azonban egy teljesen mást típusú felhasználásra figyelmeztetnek.

 

A támadók arra használják a DDoS-t, hogy eltereljék a figyelmet milliós banki lopásokról. Legalább három bankot kiraboltak virtuálisan az elmúlt hónapokban, miközben azok biztonsági szakemberei a támadás sokkal látványosabb, másik felére, a direkt viszonylag gyengére hagyott túlterhelésekre koncentráltak.

Avivah Litan, a Gartner kutatója szerint a lényeg, hogy ezek a terhelések már figyelemfelkeltőek, akadozhat is a működés, de semmiképpen nem ütik ki teljesen a banki rendszereket, így végrehajtható a valódi támadás. Ilyen, szofisztikált módon raboltak télen és tavasszal többek között a  JP Morgan , Wells Fargo, Bank of America, Chase, és a Citigrouphoz tartozó szolgáltatásoknál is.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: