Kézitáblák - Digitális rajztáblák

Az iPad mint új művészeti eszköz - David HockneyAz iPad mint új művészeti eszköz

David Hockney brit festőművész új művészeti eszközt lát az Apple táblapécéjében. A digitális művészetben élenjáró festő most az iPad lehetőségeire koncentrál. 

A 72 éves Hockney tavaly keltett szenzációt azzal, hogy egy speciális szoftver segítségével az ujjával rajzolva készített "festményeket" iPhone telefonján. A brit festő most a táblapécé felé fordult, szerinte ez sok mindenre jó, de a művészek számára is igen hasznos vizuális eszköz.

Az iPad mint új művészeti eszköz - David HockneyA Times című napilapnak adott interjújában azonban azt is elmondta, hogy az új kütyünek természetesen sötét oldala is van. A művész szerint nem kell ahhoz nagy képzelőerő, hogy látni lehessen a technika fejlődését. Az iPad egyre vékonyabb, a papírhoz hasonló lehet, és talán egyszer mindenki számára kötelező lesz használata úgy, mint egy útlevél, amely a tulajdonos egész életét tartalmazza. Hockney szerint jóllehet a telefonnal készült képek a XXI. századot idézik, de az alkotások bemutatására ősi megjelenítési formára van szükség, vagyis a képek a galéria falára függesztve adnak teljes élményt.

"Az iPhone-nal tavaly 300 rajzot készítettem, a telefonon csak egyenként lehet ezeket megtekinteni. Ezért most egy hagyományos kiállításon a képek egymással összehasonlítható módon, csoportokba rendezve láthatók" - magyarázta a művész, hozzátéve, hogy az iPad iránti lelkesedése ellenére sem hagy fel a festéssel. 
 
Az eredeti cikk itt olvasható >>> www.sg.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: