Hírek - IKT hírek röviden

A minőségi hangrendszer építés nem egyszerű

A "hangkártyák" piaca él!

Na jó, kicsit talán túloztunk, és a megfogalmazás sem pontos, de tény, hogy a Creative képviselet jó pár évvel ezelőtti kivonulása óta (ami persze nem jelenti azt, hogy termékeiket ne lehetne megvásárolni) nem emlékszünk olyan hazai sajtóeseményre, ahol a kifejezetten hangkeltők lettek volna fókuszban.

A minőségi hangrendszer építés nem egyszerű

Hangfalakkal, fej- és fülhallgatókkal kapcsolatos témák persze akadtak, de PC-s gyártó nem igazán foglalkozott a témával, mióta az integrált megoldások átvették az uralmat. Persze az alaplapgyártók is érzik valahol, hogy a különálló hangkártyák kiiktatásával a színvonal túl nagyot esett, nem véletlen, hogy a drágább termékekre próbálnak valamilyen prémium, de többnyire integrált megoldást kitalálni. Teszik ezt több-kevesebb sikerrel, hiszen az MP3 és YouTube korában nem a hangkártya lesz az a tényező, ami limitálja vagy befolyásolja a hangminőséget, hanem maga a forrás.

Ezt persze ma már észre sem vesszük, minderre csak akkor döbbenünk rá, amikor minőségi forrás akad a kezünkbe, onnan pedig minőségi rendszeren keresztül megszólaltatva jut el egyik legfontosabb érzékszervünkre, a fülünkre. Ám míg a minőségi forráshoz hozzájutni ma már nem nagy kihívás, egy minőségi rendszert építeni annál nehezebb, költségesebb, időigényesebb feladat.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: