Hírek - IKT hírek röviden

PS4 vs. Xbox1 - Melyik a jobb játékkonzol?

Az idei Gamescom alkalmával az új generációs konzolok forró témának számítanak, és az olvasók a technikai részletekre is kíváncsiak.

Ezzel kapcsolatban már mi is írtunk egy cikket, amiből kiderülhet, hogy a Sony PlayStation 4 erősebb hardverre épül, mint a Microsoft xBox 1. Ez tény, nem is érdemes vitázni rajta, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy a konzolokat sosem a hardver ereje adja el, hanem sokkal inkább az exkluzív tartalomkínálat.

PS4 vs. Xbox1 - Melyik a jobb játékkonzol?

Az elmúlt napokban azonban történt egy érdekesség is. A Heise.de a c't Magazin Marc Dianával készített interjújára hivatkozva megírta, hogy a PlayStation 4 hUMA architektúrával rendelkezik, míg az xBox 1 nem.

Erről már a korábbi cikkünkben is írtunk, hogy a rendelkezésre álló információk alapján az AMD hUMA rendszerét a PlayStation 4 támogatja, míg az xBox 1 esetében egyelőre nincs minden tisztázva, de a hUMA esetleges hiánya sem jelenti azt, hogy a Microsoft konzolja nem kap egy hasonló memóriaarchitektúrát. Sőt, konkrét adatok vannak róla, hogy kap, csak nem tudni, hogy pontosan milyet.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: