Hírek - IKT hírek röviden

Start menü Windows 8 visszaállítása gyárilag

A Microsoftot sok támadás érte a Windows 8 felhasználói interfésze miatt.

A vállalat úgy alakította ki a szoftvert, hogy annak két, egymástól teljesen elkülönülő felülete legyen, azonban a hagyományos desktopról lemaradt a Windows korábbi verzióiból jól ismert Start menü, ami miatt sokan egyenesen használhatatlannak gondolják az operációs rendszert.

 

Start menü Windows 8 visszaállítása gyárilag

A Windows 8 megjelenése óta sok külső gyártó adott ki saját Start menüt, amelyek többé-kevésbé pótolják az eredetit, ilyen például a StartUI, Start8, StartIsBack, Classic Shell, a Start Menu Reviver vagy a Bring Back. A redmondi cég az ősszel érkező Windows 8.1-ből is kihagyta a hagyományos Start menüt, csak egy Start gombot helyezett el a desktop bal alsó sarkában, amely azonban a modern (Metro) felületre visz, a Start menüre vágyakozó felhasználók legnagyobb bánatára.

A Lenovo úgy gondolta, a számítógépei eladhatóbbak lesznek, ha előre telepíti rájuk az egyik Start menü alkalmazást, a cég választása a SweetLabs termékére, a Pokki Startra esett, amelynet a cégvezető szerint több tízmillióan töltöttek már le. Az egyébként ingyenesen letölthető Pokki egy hagyományos Start menüt varázsol a Windows 8/8.1 desktopjára a korábban megszokott alkalmazáscsoportosítási lehetőségekkel.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: