Hírek - IKT hírek röviden

Beindula a verseny az OLED piacon

Az OLED technológia áttörésére évek óta vár a szórakoztatóelektronikai iparág.

Az első lépéseken már régen túl vagyunk, többek között a kereskedelmi forgalomba került már egy 55 hüvelyk képátlójú televízió, sőt már a hajlított kijelzőjű, különleges modellek is elérhetőek.

 

Beindula a verseny az OLED piacon

A tömeges elterjedés fő akadálya a magas ár, amin nyilván csak az változtathat, ha a jelenleginél több piaci résztvevő jelenik meg termékeivel a piacon. Állítólag jövőre a Sony és a Panasonic is csatába küldi ilyen jellegű  készülékeit, és most egy újabb nagy hal jelentette be, hogy a közeljövőben színre lép saját OLED készülékeivel.

Egészen pontosan arról a Foxconnról van szó, amely eddig leginkább az Apple, a Nintendo és a Dell beszállítójaként lehet ismerős. A konszern 2012 tavaszán bevásárolta magát a Sharpba, és ezzel megszerezte a japán cég gyártókapacitásának egy részét is, ami azt sugallta már korábban is, hogy a vállalatnak komoly szándékai vannak a tévés fronton.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: