Hírek - IKT hírek röviden

1 miiliárdot csalt ki  a huszonéves hekker

Elfogták az egyik leginkább keresett sanghaji hackert, akinek bandája legutóbbi akciójával több mint egymilliárd forintnak megfelelő összeget csalt el.

A helyi rendőrség beszámolója szerint a mindössze 24 éves, de már így is visszaesőnek számító Vang családnevű sanghaji férfire Thaiföld fővárosában, Bangkokban találtak rá a hatóságok.

A nemzetközi összefogással előkerített hacker illegális bevételei alapján a kelet-kínai metropolisz történelmének egyik legsikeresebbje. Legutóbb például négy másik hackerrel együttműködve több ezer felhasználó regisztrációs adatait szerezte meg a legnagyobb elektromos kereskedelmi portál, a taobao com adatbázisából, és összesen 30 millió jüant (1,1 milliárd forint) csalt el ezek számláiról.

A visszaélésre úgy derült fény, hogy a pénz jelentős részét egy internetes játék felhasználói fiókjaiba irányították, s a tranzakciók így váltak gyanússá a számlák eredeti tulajdonosai számára, akik több százával jelentkeztek a rendőrségen. Vang számítógépén a hatóságok megtalálták a csalást lehetővé tevő programot, amelyet bűntársaival együtt maga fejlesztett ki. A még középiskolát sem végzett hacker alig múlt húszéves, amikor már hírnevet szerzett magának.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: