IKT műhely - Netbiztonság

12 000 dollárt kapott a Zuckerber hekker

A Mark Zuckerberg profilját meghackelő kutató ugyan nem kap jutalmat a Facebooktól, de egy közösség már 12 ezer dollárt gyűjtött össze számára.

A palesztin biztonsági kutató, Khalil Shreateh tulajdonképpen egy csapásra szerzett hírnevet, amikor a múlt héten manipulálta Mark Zuckerberg Facebook oldalát.

12 000 dollárt kapott a Zuckerber hekker

Egy olyan biztonsági rést fedezett fel a közösségépítő rendszerén, amelynek kihasználásával tetszőleges profilokat lehetett kompromittálni, illetve üzeneteket, linkeket publikálni. A szóban forgó hiba azért számít veszélyesnek, mert egy ilyen sérülékenység révén a kiberbűnözés könnyedén kidolgozhat automatizált módszereket kéretlen üzenetek, spamek terjesztésére, valamint kártékony weblapokra mutató hivatkozások tömeges publikálására. Khalil az általa feltárt rendellenességet korábban jelezte a Facebooknak, azonban az üzemeltetők valamilyen ok miatt úgy vélték, hogy az újonnan feltárt biztonsági rés valójában nem jelent kockázatot.

Ezért aztán nem is igazán foglalkoztak a hibabejelentéssel. Ezt pedig Khalil nem hagyta annyiban.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: