Számítógépek - Laptop és PC

3D-s notebook a Toshibától3D-s notebook a Toshibától


A japán elektronikai cég bejelentette első 3D-s Blu-ray filmek megjelenítésére képes hordozható számítógépét.

A Toshiba dynabook TX/98MBL (Satellite A665) 15,6 colos, 16:9 képarányú széles kijelzővel rendelkezik és célja, hogy a felhasználók számára igazi 3D-s játék- és filmélményt nyújtson. A gyártó szerint az új készülék a világ első 3D-s Blu-ray filmek megjelenítésére alkalmas notebookja. "A Satellite A665 lehetővé teszi a játékosoknak, hogy testközelbe merüljenek el programjaik érdekfeszítő háromdimenziós környezetében" - jelentette ki Dirk Thomaere, a Toshiba Közép-Európáért felelős igazgatója.

Ahhoz, hogy mindez lehetővé váljon, a vállalat a hordozható számítógépbe egy 120 Hz-es, LED háttér világítású kijelzőt épített be és a termékhez jár az Nvidia különleges szemüvege is. A 2D-s és 3D-s tartalmak megjelenítéséért az 1 giga-bájt dedikált videomemóriával gazdálkodó Nvidia GeForce GTS 350M mobil grafikai chipj felel. Fontos azonban megjegyezni, hogy 3D-s Blu-ray alkotások tökéletes lejátszásához a Toshiba a WinDVD BD verzióját ajánlja, és mindenképpen szükség lesz egy szoftverfrissítésre is.

3D-s notebook a Toshibától

A notebook lelke egy 1,73 GHz alapórajelű Intel Core i7-740QM processzor, aminek az órajelét a Turbo Boost funkció használatával 2,93 GHz-re lehet emelni. A további összetevők: egy Blu ray meghajtó, 640 gigabájtos HDD és 4 GB memória. Az operációs rendszer ugyan elméletben választható, de a Toshiba a készülékre a Microsoft Office Home és a Business 2010 szoftvercsomagokat már előre feltelepíti. Az összképet Harman Kardon sztereó hangszórók és Dolby Advanced Audio teszi teljessé.

A Toshiba a HD-formátumháborúban a vesztes oldalon állt, most viszont a 3D-s Blu-ray képes eszközök úttörője akar lenni. Ilyen különleges kiadványok ugyanakkor még alig találhatók a piacon, az Avatar Blu-ray verziója például csupán hagyományos, 2D-s alkotás. A japán társaság ennek ellenére úgy véli, hogy érdemes megvetnie a lábát ezen a területen. Az új modell Japánban július végén, a világ többi részén az esztendő harmadik negyedévétől kerül a boltokba, méghozzá két változatban. A 3D-s kiadás mellett ugyanis elérhető lesz egy 16 colos HD-kijelzővel szerelt változat is, amely olcsóbb lesz 3D-s társánál.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható sg.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: