Hírek - IKT hírek röviden

Megoldódotta Nexus 7 hiba

Mint arról két hete beszámoltunk, a nemrégiben megjelent 2013-as Google Nexus 7 táblagép GPS/GLONASS funkciója körül problémák akadtak.

A korábbi, a hibát részletesen vázoló hírünk írásakor még nem volt tiszta, hogy hardveres vagy szoftveres jellegű a gond, de többen utóbbira tippeltek.

Megoldódotta Nexus 7 hiba

Nekik volt igazuk, és ekörül minden kételyt eloszlat az a tény, hogy a Google egy OTA frissítést jelentett be (build JSS15Q), ami orvosolja a helymeghatározóval kapcsolatos galibákat. Az akadozó GPS körüli hírverés viszont csak az érem egyik oldala volt, időközben ugyanis egy másik problémába is belefutottak a felhasználók, amit sokan egy korábbi (JSS15J jelzésű build) frissítés hibájának tulajdonítottak.

A szimplán multi-touch bugként elhíresült hibajelenség a nevéhez híven a többujjas érintéses kezelésnél jelentkezett; többujjas gépelés közben rossz karakterek kerültek bevitelre, vagy egyáltalán nem érzékelte a készülék ezeket az érintéseket. A hiba állítólag az egy közös tengelyre eső pontok érintésekor bukott ki, amit a Google szintén orvosol az új frissítéssel, mely elméletileg már most elérhető, de egyes régiókban még 1-2 napos átfutási időre szükség lehet.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: