Hírek - IKT hírek röviden

Linux is fut már a Windows Azur-on

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy általánosan elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise Server mellé nyújtott alapszintű, illetve kiemelt támogatás a Windows Azure platformon.

Emellett mostantól az openSUSE 12.3 is futtatható a Microsoft platformján.

Linux is fut már a Windows Azur-on

Az újdonságoknak köszönhetően a vállalatok és a fejlesztők gyorsan, könnyedén, időt és pénzt megtakarítva telepíthetnek igény szerinti Linux szolgáltatásokat a Windows Azure rendszeren. A Microsoft és a SUSE több éve dolgozik azon, hogy egymással hatékonyan együttműködő megoldásokat fejlesszenek ki a vegyes Windows és Linux informatikai környezeteket alkalmazó vállalatok részére.

A közös munka hat évvel ezelőtt kezdődött a Linux Integration Components összetevők kifejlesztésével, amelyek lehetővé tették, hogy a Linux problémamentesen fusson a Windows Server Hyper-V hypervizoron. A stratégiai partnerség legújabb eredményeinek köszönhetően a fejlesztők és a szervezetek kihasználhatják a Windows Azure platformon egyedüliként elérhető, stabil és megbízható nagyvállalati Linux-disztribúció, a SUSE, valamint az ingyenesen elérhető openSUSE előnyeit, és az igényeiknek megfelelően választhatnak a két rendszer közül.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: