Hírek - IKT hírek röviden

Okostelefon használati szokások USA tinik körében

12-17 éves amerikai fiatalok körében készített országosan reprezentatív kutatást a Pew Internet  Project, amely az internet- és mobilhasználati szokásokat, valamint a magánszféra biztonságához való hozzáállást vizsgálta.

Az eredmények szerint az amerikai tinik 82 százaléka rendelkezik okostelefonnal vagy tablettel és 58 százalékuk töltött már le rá legalább egy alkalmazást.

 

Okostelefon használati szokások USA tinik körében

Ugyanakkor az alkalmazásokat letöltők kicsit több mint a fele állította, előfordult már vele, hogy azért nem telepített egy appot, mert ahhoz személyes információkat kellett volna megadnia. A kutatás szerint az idősebbek némileg tudatosabbak ebben a tekintetben, a 14-17 évesek körében ez az arány 56 százalék, míg a 12-13 évesek körében 49 százalék, viszont nem függ nemtől, a család jövedelmétől, iskolázottságtól, rassztól vagy etnikumtól.

A megkérdezett tinédzserek hozzávetőleg negyede távolított már el alkalmazást a telefonjáról vagy tabletjéről, miután rájött, hogy az személyes adatokat gyűjt vagy továbbít róla. Az apphasználók szintén fele kapcsolta ki már egy alkalmazásban vagy a mobil készülékében teljesen a helykövetést, attól tartva, hogy illetéktelen is hozzáférnek ehhez az információhoz - sokan pont azért kapcsolják ki ezeket a szolgáltatásokat egyébként, mert attól tartanak, a saját szüleik is követni tudják a mozgásukat.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: