Hírek - IKT hírek röviden

Rendszergazda állás - Mit kell tudnia ma egy rendszergazdának?

Beépült az elvárások közé a tanulni akarás - hívta fel a figyelmet az elmúlt évek egyik legfontosabb újdonságára Szávó Tímea.

A Ustreamnél korábban HR-es pozícióban dolgozó Szávó szerint alapvető eltérések vannak a haladó filozófiájú, szabad szoftvereket széles körben használó startupok és a hagyományos nagyvállalatok között - ez utóbbiak több éves lemaradásban vannak a felhasznált technológiákat illetően.


A fragmentálódott műszaki hátterek eredménye, hogy a cégek nem elsősorban a használt megoldások beható ismeretét várják el az álláskeresőktől, hanem a fejlődőképességet, a proaktív, önképző hozzáállást és a kreatív gondolkodást. Ez a képesség annyira fontos, hogy már a legelső, személyiségjegyeket vizsgáló toborzási szűrő részévé vált.

Ugyanígy fokozatosan az elvárások része, hogy a jelentkező ismerjen legalább egy programnyelvet és/vagy scriptnyelvet - még üzemeltetői, klasszikus rendszergazdai szerepben is szükségét érzik ennek a munkaadók. Szerencsére ma már kiváló lehetőségek vannak az önképzésre - folytatta a gondolatmenetet Komár Balázs (IseeQ).

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: