Hírek - IKT hírek röviden

Kbekeményített a Google a Plya Store-ban

A Google számos ponton szigorította a Play Store szabályzatát.

Tegnap délután a Google azonnal életbe lépett változtatásokat eszközölt a Play Store kiadói szabályzatában, amelynek köszönhetően a jövőben nagyobb eséllyel kerülhetnek ki az áruházból a valamilyen módon irritáló tevékenységet végző alkalmazások.

 

A talán legfontosabb újítások, hogy innentől kezdve semmiféle reklámozásra nem lehet használni az Android értesítési központját, továbbá a programokba nem kerülhetnek olyan hirdetések, amelyeket a lekattintásuk nélkül lehetetlen bezárni – vége az etikátlan „X” gomboknak. Szintén érdekes, hogy az alkalmazások ikonjain, tartalmain, hirdetésein és felhasználó által generált anyagain túl már a kiadó neve és weboldala sem lehet megtévesztő.

Ezen túlmenően a programok áruházi oldalaira belinkelt weblapokra is vonatkozik a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos tiltás, nem csak magukra a szoftverekre. A Google ígérete szerint az új szabályzatot megsértő fejlesztőket tetten éréskor elsőként figyelmeztetik, onnantól kezdve 30 napjuk van a kifogásolt problémák megoldására.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: