Hírek - IKT hírek röviden

Jönnek a kis fogyasztású és gyorsabb Intel processzorok

Júniusban az Intel bejelentette az „Avoton” ultra-alacsony energia-felvételű SoC (System-on-Chip = rendszer egy lapkán) lapkákat mikro-szerverekhez.

A 22nm-es technológiával gyártott processzorok maximum 8 magot, 4MB L2 gyorsító-tárat és integrált DDR3 memóriavezérlőt tartalmaznak PCI Express 2.0 csatolóval és néhány egyéb közös határfelülettel.

Jönnek a kis fogyasztású és gyorsabb Intel processzorok

A lapkák 22nm-es technológiával készülnek és számos olyan növekményt tartalmaznak, melyek a Silvermont architektúrából erednek. További jellemzőjük a jelentősen növelt CPU teljesítmény, az új SSE4 és AES utasítások, valamint további energia-felügyeleti képességek.

Az Intel azt is bejelentette, hogy az „Avoton” SoC lapkák az év második felében lesznek kaphatók. A legújabb hírek szerint az „Avoton” processzorok bevezetésének tervezett időpontja 2013 harmadik negyedév. Az Intel ekkor 5 „Avoton” processzor modellt - C2350, C2530, C2550, C2730 és C2750 – vezet be.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: