Hírek - IKT hírek röviden

Offline boltokban is kapható lesz a Google-szemüveg

A kütyümániás megmondóember Robert Scoble azt írta a Google+ oldalán, hogy a keresőcég szerződést kötött az amerikai Best Buy áruházlánccal, többek között a Glass nevű intelligens szemüveg bolti értékesítéséről.

A pletyka szerint a Google egyes boltokban akár többszáz négyzetméteres területet is kibérel majd a kereskedőcégtől.

Feltehetően azért, hogy legyen hely a sok Nexus tabletnek és okostelefonnak, Chromebook laptopnak, valamint a Glassnak és egyéb kiegészítőknek. A legtöbb esetben nem lényeges, hogy a boltban vagy online szerezzük-e be az új kütyüt, de a Google-szemüveg esetében hasznos, hogy vásárlás előtt ki tudjuk próbálni. A kamerával és kivetítővel felszerelt szemüvegnek jól kell illeszkednie a fejünkre, hogy a várt felhasználói élményt nyújtsa.

A Google által bérlendő terület nagyjából olyan nagy, mint amekkora egy átlagos Apple Store üzlet volt 2006-ban. A pletyka jól passzol a Best Buy elképzeléseihez is, hiszen a kereskedőcég két éve bejelentette, hogy a boltjaiban úgy 300–1500 négyzetméternyi területet szívesen kiadna más cégeknek, hogy azon a saját termékeket tudják népszerűsíteni. A boltokban most is felbukkannak olyan márkázott pultok, amelyeken csak egy-egy gyártó – Amazon, Google, Apple – látványosan elkülönítheti a termékeit a több tucat másik gyártó hasonló termékeitől.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: