Hírek - IKT hírek röviden

Világító virágok díszként és fényforrásként!?

Wiezner István, 2013. augusztus 24. Kiakadt a Kickstarter a genetikailag módosított magok osztogatásán.

A nyár elején képzett biológusok rendkívül érdekes közösségi finanszírozási projektet indítottak a Kickstarteren, ugyanis szeretnének genetikai manipulációval világító lúdfüvet és rózsát létrehozni. Nem vicc: a kutatók konkrétan szentjánosbogár-félék és foszforeszkáló baktériumok DNS-ével kívánják felturbózni a növényeket.

Világító virágok díszként és fényforrásként!?

A világító virágok létrehozásának két célja: egyrészt elvileg jól fognak mutatni, másrészt pedig természetes fényforrásul szolgálhatnak. A projektre eredetileg 65 ezer dollárt kívántak összekaparni a kutatók, ám a kampány végére 8433 adakozótól bő 484 ezer dollár folyt be.

A kezdeményezés tudományos körökben meglehetősen komoly kritikát kapott, ugyanis a módosított növények környezetbe kerülése megjósolhatatlan következményekkel járhat. Éppen ezért a Kickstarter hozzáértőkkel való konzultáció után módosította a saját szabályzatát, innentől kezdve az anyagi támogatásért cserébe nem lehet genetikailag módosított organizmusokat felajánlani. A friss ukáz nem vonatkozik visszamenőlegesen a Glowing Plants projekt megvalósulására legalább 40 dollárt adakozottakra.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: