IKT műhely - Facebook

Drasztikus elvonókúra facebookistáknak

Két amerikai egyetemista megelégelte, hogy már akaratlanul is a Facebookon lógnak tanulás helyett, és kidolgoztak egy drasztikus elvonókúrát.

Robert Morris és Dan McDuff MIT-s hallgatók azt vették észre, hogy ketten együtt hetente 50 órát töltenek facebookozással - néha tanulás helyett is.

Elegük lett az áldatlan állapotból, és úgy gondolták, hogy itt csak egy kemény, önként vállalt rehab segíthet, úgyhogy kidolgozták a Pavlov Poke nevű terápiát. A leszoktató rendszer két részből áll: az első egy drasztikus, mondhatni fájdalmas módszer, ami enyhe elektrosokkal tartja távol a fiatalokat a közösségi oldaltól.

A rendszer monitorozza a számítógépen futó alkalmazásokat, és ha azt érzékeli, hogy valaki túl sok időt tölt nem megfelelő oldalakon, akkor az USB-n csatlakoztatott kis eszközön keresztül enyhe áramütést küld a rakoncátlan felhasználó csuklójába. A feltalálók elmondása szerint ez nem túl fájdalmas, csak kellemetlen érzés, viszont mindenképp hatásos, ugyanis a sokkterápia óta ritkábban tévednek a Facebookra.

Tovább a teljes cikkhez >>> socialtimes.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: