Hírek - IKT hírek röviden

11 hónapja húzódik a 140 terrabájtos hazai kalóztörténet

2012 októberében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal saját közleménye szerint 140 terabájtnyi illegális tartalmat foglalt le a dtsh hu nevű tárhelyszolgáltatótól.

A szervereken állítólag negyvenezer e-könyv, film, dal és szoftver kalózverzióit tárolták.

11 hónapja húzódik a 140 terrabájtos hazai kalóztörténet

Tényleg csak állítólag, mert azóta sincs pontosabb, hivatalos információ az ügyben, gyakorlatilag semmiről. A NAV szerint az ügyben azóta is szerzői jogok megsértése bűntett gyanúja miatt nyomoznak a hatóság pénzügyi nyomozói. Annyi biztos, hogy 11 hónap alatt nem sikerült pontos kárértéket sem megállapítani, azaz végeredményében még mindig nem tudják biztosan, mit foglaltak le.

Ebben az esetben, azaz szerzői jogsértésnél a kármeghatározás azt jelenti, hogy a szakértő beárazza egyes művek internetes sugárzását, vagyis a letöltésre kínálást mennyiért engedélyeznék a jogosultak – azaz mennyibe kerülne, ha teljesen legálisan vásárolná meg a saját példányait minden egyes letöltő. A kárérték megállapítása a büntetési tétel kiszabása miatt lényeges.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: