IKT műhely - Netbiztonság

Mozilla bővítmények még egyszerűbben

A Mozilla fejlesztői kidolgoztak egy olyan protokollt, amelynek használatával a böngészők és a biztonsági eszközök integrációja az eddigieknél hatékonyabban valósítható meg.

A Mozilla fejlesztői úgy látták, hogy a böngészők és az azokhoz kapcsolódó biztonsági, illetve teszt eszközök, kiegészítők közötti együttműködés hatékonyabbá tehető akkor, ha egy megfelelő szabványt dolgoznak ki az integrációra.

Mozilla bővítmények még egyszerűbben

A Mozilla szerint az alapproblémát eddig az jelentette, hogy ha egy kutató, fejlesztő vagy tesztelő telepített egy böngészőkiegészítőt, akkor azzal esetenként sokat kellett bíbelődni, és a munka során folyamatosan váltogatni kellett a böngésző, valamint a bővítmény között. Simon Bennetts mérnök példaként a HTTPS-alapú hálózati adatforgalom elemzését említette, amikor is mind a böngészőben, mind a kiegészítőben proxy-beállításokat kell végezni, illetve importálni kell a megfelelő tanúsítványokat.

Simon reményei szerint az újonnan kidolgozott PnH (Plug-n-Hack) révén ez a folyamat automatizálhatóvá válhat a jövőben. A PnH lehetőséget ad a biztonsági eszközök fejlesztői számára, hogy pontosan definiálják a szoftverük vagy bővítményük funkcionalitását, és azokat közvetlenül elérhetővé tegyék a böngészőkből.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: