Hírek - IKT hírek röviden

Mennyibe kerül a Samsung OLED-es tévéje?

A dél-koreai gyártó KN55S9 típusjelzésű televíziójának érdekessége, hogy nem sík, hanem ívelt panelt vonultat fel, ezenkívül pedig az sem elhanyagolható szempont, hogy az újdonság nem LED-es LCD, vagy plazma, hanem OLED technológiára épül.

Az 55 colos képátlóval, rendkívül vékony kialakítással, gyakorlatilag végtelen kontrasztaránnyal és minimális fogyasztással büszkélkedő szupertévé első körben a dél-koreai boltok polcain jelent meg, ahol is átszámítva mintegy 3 millió forintot kértek érte, később pedig 3,5 millió forintos áron az Egyesült Államokban is felbukkant.

Mennyibe kerül a Samsung OLED-es tévéje?

A legfrissebb hír, hogy a Samsung Európában is megkezdte a KN55S9 kereskedelmi forgalmazását, melynek ráadásul relatíve kedvező lett az ára: az újdonságért a mi kontinensünkön 7999 eurót, vagyis átszámítva körülbelül 2,44 millió forintot kell fizetnünk. A Full HD felbontású 3D-készülék első körben Ausztriában, Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hollandiában, Németországban és Olaszországban vásárolható meg.

Az első európai példányt egyébként az FC Bayern München futballcsapatnak ajándékozta a Samsung. Emlékezetes, hogy a rivális LG a hét elején kezdte meg saját hasonló ívelt OLED televíziójának európai kereskedelmi forgalmazását: az 55EA9800 típusjelzésű modell hivatalos európai listaára 8999 euró, vagyis mintegy 2,76 millió forint.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: