Hírek - IKT hírek röviden

Egyenes út a felhőbe a vCloud Hybrid Serice segítségével

A VMware virtualizációs megoldásait használó cégek számára biztosítana egyenes utat a felhőbe a cég korábban már bejelentett, hamarosan induló infrastruktúraszolgáltatása.

A VMware vCloud Hybrid Service nevének megfelelően a privát és publikus infrastruktúra egymás mellett működésére van kihegyezve, használatához megtartható a meglévő rendszerekkel "azonos képességek, eszköztárak, hálózat és biztonsági modell".

Egyenes út a felhőbe a vCloud Hybrid Serice segítségével

A cég ígérete szerint a publikus felhő szorosan integrálható a meglévő infrastruktúrával, azzal azonos szoftveres alapokon működik, így a felhő felé terjeszkedés viszonylag zökkenőmentes lehet, a workloadok könnyedén mozgathatóak a kétféle infrastruktúra között a meglévő VMware-eszközökkel. A szolgáltatás egyelőre erősen Amerika-centrikus, a rendszert kiszolgáló mindhárom adatközpont az Egyesült Államokban található (Kaliforniában, Virginiában és Nevadában), vagyis például európai cégek számítási igényeit csak korlátozottan képes kielégíteni - megújult adatvédelmi problémákról pedig nem is beszélve.

A fent említett három lokáció mellett a VMware együttműködési megállapodást kötött az adatközpontok üzemeltetésével foglalkozó Savvis vállalattal, idén és jövőre a cég központjaiból is elérhető lesz a vCloud Hybrid. A vCloud Hybrid erőssége a Direct Connect szolgáltatás lehet, amellyel közvetlenül köthetjük össze házon belül működtetett adatközpontunkat a nyilvános felhőben üzemelő virtuális hálózatunkkal biztonságos kapcsolaton keresztül.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: