IKT műhely - Netbiztonság

Fájlmegosztás interneten keresztül veszélyek nélkül

A SolarWinds bemutatta a legújabb fájlmegosztó megoldását, amelynek segítségével az állományok kezelése szigorú megfelelőségi követelményekhez igazítható.

Az interneten a fájlmegosztó és fájlcserélő szolgáltatások nagy népszerűségnek örvendenek, azonban ezek az esetek egy jelentős részében biztonsági szempontból nem jelentenek megfelelő megoldást a vállalati felhasználók számára.

Fájlmegosztás interneten keresztül veszélyek nélkül

Márpedig a cégeknek, intézményeknek is szükségük lehet ilyen jellegű szolgáltatásokra, hiszen ezekkel hatékonyabbá, könnyebbé tudják tenni a mindennapi munkamenetet. Noha a Dropbox és a hasonló szolgáltatások azért sok szervezet életében megjelennek, az óvatosabb vállalatok tiltják vagy jelentősen korlátozzák ezek használatát, főleg az adatszivárgás veszélye miatt.

E cégek számára fejlesztette ki a SolarWinds azt a megoldását, amelynek segítségével biztonságos, böngészőalapú fájlmegosztás valósítható meg különböző felügyeleti és integrációs lehetőségek alkalmazásával. A SolarWinds Serv-U Managed File Transfer (MFT) Server feladata, hogy a fájlok küldői és fogadói, valamint a rendszerüzemeltetők számára olyan funkcionalitást biztosítson, amivel a kontrollált fájlkezelés kivitelezhetővé válik.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: