IKT műhely - Netbiztonság

Oktatási intézményeket is céloz a Poison Ivy kártevő

A nagyszabású kibertámadásokban évek óta szerepet kapó Poison Ivy program továbbra is jelentős mértékben fenyegeti az informatikai rendszereket.

A Poison Ivy nevű kártékony programra először több mint nyolc évvel ezelőtt figyeltek fel a biztonsági kutatók.

Oktatási intézményeket is céloz a Poison Ivy kártevő

Talán akkor még nem is sejtették, hogy ez a számítógépes károkozó milyen jelentős "karrier" előtt áll. Amikor azonban a trójairól kiderült, hogy szerepet kapott az RSA elleni célzott támadásban is, akkor mindenki számára világossá vált, hogy egy igen veszélyes szerzeményről van szó, amit nem lehet félvállról venni. A FireEye kutatói szerint még napjainkban sem célszerű szemet hunyni e program képességei felett, ugyanis az rendeletlenül terjed.

A célpontjai között nem kizárólag vállalatok, hanem pénzügyi, egészségügyi és oktatási intézmények is megtalálhatók. Bűnözőbarát károkozó A Poison Ivy kapcsán az egyik leggyakoribb kérdés, hogy miként tudott sok éven keresztül fennmaradni, és miért olyan népszerű a kiberbűnözés körében.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: