Hírek - IKT hírek röviden

Álom vagy valóság lehet az univerzális internet?

Bár a Facebook-alapító és a hozzá csatlakozott nagy vállalatok szeretnék mindenkire kiterjeszteni a napi rendszerességű internethasználatot, ez minden bizonnyal még a mobil eszközök rohamos térhódításával sem valósul meg belátható időn belül.

A valódi cél inkább a jelenlegi online társadalom jelentős kibővítése, valamint a nagyobb hatékonyság elérése lehet, ehhez azonban szintén évekre lesz szükség, hiszen a fejlődő régiók mellett az USA-ban és az EU-n belül sem éppen ideális a helyzet - van mit bepótolnunk.

Az elmúlt napokban olvashattunk arról, hogy Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi portál alapítója és jelenlegi első embere, egy érdekes kezdeményezést hozott létre, amelynek célja a mindenki számára elérhető, univerzális internet létrehozása. Az internet org megszületése egészen pontosan - legalábbis a hivatalos álláspont szerint - arra irányul, hogy azok számára is elérhetővé tegyék az online világot, akik jelenleg ezt még nem engedhetik meg maguknak, és egyáltalán nem rendelkeznek rendszeres eléréssel.

Az indoklás szerint ez generációnk egyik legnagyobb kihívása, márpedig az univerzális internet alapvető jogunk kellene, hogy legyen. Az ötlethez rögtön több nagyobb vállalat is csatlakozott, a listán pedig immár olyan neveket is megtalálhatunk, mint a Nokia, a Samsung, a Qualcomm, az Ericsson, a Mediatek, illetve az Opera Software.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: