Hírek - IKT hírek röviden

Botladozik a Kello informatikai rendszere?

Bár sok iskolában erre a hétre hirdették meg a tankönyvek kiosztását, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft (Kello) informatikai rendszerén keresztül azt írták a tankönyvfelelősöknek: az egész országban csak szeptember 2-án, az osztályfőnöki órán oszthatják ki a csomagokat - írja a Népszabadság.

Botladozik a Kello informatikai rendszere?

Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár levelében arra hivatkozik: sok panasz érkezik a szülőktől arra, hogy augusztus végén berendelik őket az iskolák. Az iskolák szerint azonban a szülők és a diákok igényt tartanának a tankönyvek iskolakezdés előtti átvételére, a levél megött pedig inkább a tankönyvek kiszállításának késedelme, illetve egy újabb informatikai probléma állhat - írja a lap. Egy fővárosi középiskola tankönyvfelelőse elmondta: a tankönyvrendelő rendszer többször leállt, és sokszor találkozott rosszul bevitt adatokkal is.

A tankönyvek szállítását augusztus közepére ígérték, ám egész napos várakozás után közölték: a Kello nem tud kapcsolatba lépni a szállítóval. A nyugat-dunántúli tankönyvellátás egyik cégének ügyvezetője hétfőn azt írta az iskolaigazgatóknak és tankönyvfelelősöknek: "tisztán látszik, hogy határidőre lecsomagolva a könyveket nem tudjuk tanévkezdésre biztosítani".

Tovább a teljes cikkhez >>> eduline.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: