Hírek - IKT hírek röviden

Gyökeres változások az adatmentés területén

Mélyreható átalakulás indult az új keletű informatikai környezetek, alkalmazások és munkahelyi infrastruktúrák megjelenésével a sokak által unalmasnak, szükséges rossznak tartott adatmentés területén.

Izgalmas feladatokat ígér az is, hogy szakértők szerint a mentésnek a jövőben a merőben eltérő igényeket kiszolgáló archiválással is szorosan össze kell forrnia.

Gyökeres változások az adatmentés területén

Napjainkban egyre inkább az üzlet informatikai értelemben vett általános ellenálló képességének erősítéséről beszélünk – az adatok mentése csupán a kiindulópont, ahogyan a technológia fejlődik, a korábban külön kezelt területek közötti határok elmosódnak, és haladunk a folyamatos működés mind magasabb szolgáltatási szintjei felé. Jól tükrözi a változást a Gartner júniusban közzétett mágikus négyzete (Magic Quadrant for Enterprise Backup/Recovery Software 2013) is.

Jóllehet, a terület gyökerei a szalagos tárolókhoz nyúlnak vissza, idén első ízben olyan szállítók is az elemzett cégek mezőnyében maradhattak, amelyek egyáltalán nem kínálnak szalagos mentéshez eszközöket. Ugyanakkor kihullottak a rostán azok a piaci szereplők, amelyek a heterogén környezetek támogatása helyett szállító- vagy technológiaspecifikus mentést ajánlanak.

Tovább a teljes cikkhez >>> computerworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: