Hírek - IKT hírek röviden

Csökkent-e a tévézési idő az internet miatt?

Egyre többektől hallani mostanság: "én már nem nézek tévét".

Míg egy ilyen kijelentést tíz éve sznobériának, különcködésnek vehettünk, manapság már tényleg akadnak olyanok, akik nem szeretnek leülni a varázsdoboz elé, mivel interneten, mobil eszközökön néznek filmeket és sorozatokat.

Csökkent-e a tévézési idő az internet miatt?

Egyre többen döntenek úgy, hogy nem vásárolnak maguknak televíziót, vagy ha van is tévéjük, azon nem televíziós csatornákat, hanem egyéb tartalmakat néznek. Ettől függetlenül az átlagemberek még mindig iszonyatosan sok tévéadást néznek minden áldott nap.

Egy most publikált brit felmérésből azonban mégis az derül ki, hogy az internet és a mobilitás korában nem néznek kevesebb ideig tévét az emberek, sőt... A szigetországban naponta átlagosan 3 órán és 58 percen keresztül néznek tévéadásokat az emberek - összehasonlításképp tíz évvel ezelőtt ez az érték 3 óra 46 perc volt. Érdekesség, hogy a különböző tévéműsorokat naponta átlagosan csak 3 perc 30 másodperc erejéig nézik valamilyen hordozható eszközön, vagyis például notebookon, tableten, vagy okostelefonon.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: