IKT műhely - Netbiztonság

Android biztonsági javítások

Az Android legújabb kiadásába bekerült egy rég várt biztonsági fejlesztés, azonban szakértők arra figyelmeztetnek, hogy ez az alapértelmezett beállítások mellett nem tudja érdemben csökkenteni a kockázatokat.

Az Android kapcsán viszonylag sok biztonsági aggály szokott felmerülni, így nem csoda, hogy a Google az operációs rendszerének fejlesztése során nagy hangsúlyt helyez a különféle védelmi megoldások integrálására, illetve a kockázatcsökkentő lépések meghozatalára.


Android biztonsági javítások

A legújabb, 4.3-as verziójú Android esetében az egyik legtöbbet hangoztatott frissítést az úgynevezett MasterKey sebezhetőség megszüntetése jelentette. E hiba ártalmatlan alkalmazásokkal való visszaélésekre adhat lehetőséget a vírusterjesztők, csalók számára.

Ugyanakkor a legújabb operációs rendszer nem kizárólag ezzel a hibajavítással hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy megtörtént a SELinux integrációja. A SELinux története még a 90-es években kezdődött, amikor az amerikai NSA (National Security Agency) egy olyan fejlesztésbe kezdett, amelynek köszönhetően a Linux kernel biztonsága fokozhatóvá vált.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: