Hírek - IKT hírek röviden

A világ legkisebb ( működő) Apple számítógépe

Az Apple nem éppen tegnap, hanem 1984 januárjában dobta piacra az eredeti Macintosht, melynek jól ismert formavilágával ezúttal egy miniatűr számítógép esetében találkozhatunk.

A RetroMacCast ugyanis elkészítette az eredeti almás számítógép lekicsinyített, de teljesen működőképes replikáját.

A világ legkisebb ( működő) Apple számítógépe

A műanyag borítást kapott és akár egy tenyérben is kényelmesen elférő masina körülbelül egyharmad akkora, mint az eredeti Macintosh, belsejében pedig egy Raspberry Pi teljesít szolgálatot. A vizuális megjelenítésről egy 3,5 colos képátlóval rendelkező kijelző gondoskodik, a megjelenített kép pedig 512x384 pixeles felbontású.

Az előlapon elhelyezett kamu slotba természetesen nem lehet floppykat becsúsztatni, hátul viszont két teljesen működőképes USB csatlakozó aljzatot, egy HDMI-portot és egy Ethernet csatit is találhatunk. A Mini vMac emulátort és System 6 szoftvert futtató különlegesség esetleges kereskedelmi forgalmazásáról nincsenek információink.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: