Hírek - IKT hírek röviden

NFC technológiás a Sony Alpha NEX-5T

A Sony tavaly jelentette be az Alpha NEX-5R típusjelzésű MILC kategóriás digitális fényképezőgépet, melynek most Alpha NEX-5T néven mutatkozott be az enyhén felokosított utódmodellje.

A legfontosabb újdonság, hogy a NEX-5T többek közt már NFC, vagy ahogy a Sony nevezi, egyérintéses technológiával is fel van vértezve, vagyis a vele készített képek rendkívül könnyen továbbíthatók egy NFC-képes okostelefonra, vagy tabletre.

Ezzel a 16,1 megapixeles fényképezőgéppel akár már profi fotók is készíthetők, sőt 25600-as ISO értékig feltekerhető fényérzékenysége gyakorlatilag hajnalban, sötét környezetben is jó képeket eredményez. A NEX-5T gyors hibrid autofókusszal (Fast Hybrid AF) rendelkezik, mely kombinálja a fázis- és kontrasztérzékelést.

A "DSLR típusú" fókuszálás különösen hasznos, amikor 10 kép/másodperc sebességű sorozatfelvétel készül a gyorsan mozgó objektumokról. A kamera 3 colos képátlójú és 921 ezer pixeles érintőképernyője 180 fokban elfordítható, így az NEX-5T alkalmas saját portré készítésére is.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: