Hírek - IKT hírek röviden

Mennyibe kerül a Nexus 7 Európában?

Emlékezetes, hogy az első Nexus 7-ről tavaly júniusban hullott le a lepel, melynek idén július végén mutatkozott be a második generációs kiadása, amit nemrégiben már nekünk is sikerült egy kicsit megnyomkodnunk.

A készülék első körben az Egyesült Államokban, majd pedig Kanadában került piacra, mától azonban megkezdődött a nemzetközi forgalmazása.

Mennyibe kerül a Nexus 7 Európában?

A tablet hivatalos európai listaára 229 euró (70 ezer forint), az Egyesült Királyságban 199 fontba (71 ezer forint) kerül a készülék, Japánban pedig 27800 jent (65 ezer forint) kérnek érte. Ezzel párhuzamosan pedig világszerte csökkent a Nexus 4 okostelefon ára, melynek alapmodellje az USA-ban mostantól már csak 199 dollárba (46 ezer forint) kerül.

Az Asus által gyártott új Nexus 7 előlapját egy változatlanul 7 colos képátlóval rendelkező IPS érintőkijelző uralja, melynek azonban már nem 1280x800, hanem 1920x1080 pixel a felbontása, ily módon pedig a pixelsűrűség 216 ppi-ről 320 ppi-re nőtt. A megfelelő számítási teljesítményről egy Snapdragon S4 Pro chipkészlet gondoskodik, melynek részét képezi egyrészt négy darab 1,5 GHz-es Krait processzor, másrészt pedig egy Adreno 320-as grafikusgyorsító.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: