Hírek - IKT hírek röviden

Hogy fut egy videó a 110 magos számítógépen?

A vezető processzorgyártók megálltak 12-16 magnál, de a Massachusetts Institute of Technology (MIT) egyetem kutatói úgy gondolták, érdemes feszegetni a határokat, hogy hatékonyan tudják növelni a teljesítményt a mobilokban, pc-kben és szerverekben.

A MIT-n posztgraduális képzésre járó Mieszko Lis a kaliforniai Hot Chips konferencián mutatta be 110 magos processzorát, amellyel azt vizsgálta, miként lehet csökkenteni a csipen belüli adatforgalmat.

Az Execution Migraine Machine névre keresztelt szilícium lapka általános célú processzor, nem olyan gyorsító, mint a grafikus csipek. Persze kísérleti eszközről van szó, tehát egyelőre nem tudjuk beépíteni a házi szerverünkbe.

A csip meg tudja jósolni az adatok mozgásának a trendjét, ami csökkenti az adatátvitelre és -feldolgozásra szánt ciklusok számát. Lis szerint az adatforgalom csökkentésével a mobil eszközök hatékonyabban tudnák feldolgozni a videókat, amivel az eszközök energiát takaríthatnak meg.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: