IKT műhely - Facebook

Gif posztolás a Facebookon

Geekek ezrei élnek nap mint nap azzal a terhes tudattal, hogy a Facebookon még mindig nem működnek az animgifek, holott manapság nincs ennél hatékonyabb módja aktuális lelkiállapotuk kifejezésének.

Az Instagramfüggők örömére már június óta a hashtagek is hasítanak a Facebookon, az inkább Tumblr-en lógó szenvedélybetegek viszont a mai napig sivárnak tarthatták az animációmentes közösségi portált.

Gif posztolás a Facebookon

Alapvetően a mai nappal sem változott meg az egyetemes gif-nyelvet gyakran használók helyzete, de egy kis csalással átugorhatják az értelmetlen korlátozást. A Giphy csütörtökön indult szolgáltatásának hála végtelenítve futhatnak a néhány képből álló sorozatok az üzenőfalon, ha egyszer már bekattintottuk őket.

A gif-posztolás is egyszerű: a Giphy oldaláról kell kiválasztani a képet, ami az esetek többségében azonnal meg is jelenik a profilunkon állapotként. A Giphy-t egyébként a Betaworks New York-i hackerei találták ki, és mindenféle marketingeszköz nélkül, kizárólag az internet lingua francajaként emlegetett gifekkel már az első héten több mint 50 ezer látogatót és rajongót gyűjtöttek be.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: