IKT műhely - Netbiztonság

Víruskereső szolgáltatás a felhőben

A Check Point továbbra is rendületlenül fejleszti a Software Blade architektúráját, amely már eddig is számos összetevő révén kezelte a különféle biztonsági kockázatokat.

A legújabb, R77-es kiadás azonban további elemeket hozott a védelmi rendszerbe, miközben a meglévő blade-ek sem maradtak érintetlenek.

Víruskereső szolgáltatás a felhőben

Az R77 újdonságai közül mindenképpen első helyen érdemes említeni a ThreatCloud Emulation Service integrációját, amely a nulladik napi és a fejlett fenyegetettségek elleni küzdelembe kapcsolódik be. A szolgáltatás lényege, hogy a felhasználók által e-mailben fogadott, weboldalakról letöltött vagy egyéb módokon beszerzett állományok egy felhőalapú rendszerben létrehozott sandbox környezetbe kerülnek, ahol különféle - elsősorban viselkedésalapú - elemzéseken esnek át.

Ilyen módon a működésük alapján gyanúsként azonosított fájlok még azelőtt kiszűrésre kerülhetnek, mielőtt azokat a felhasználók megtekintenék. A ThreatCloud Emulation szolgáltatás szeptember elején válik elérhetővé a cég ügyfelei számára, és a jelenlegi információk szerint kvótaalapú elszámolással fog működni (500 dollár lesz az alap havidíj, amely 10.000 fájl átvizsgálását foglalja magában).

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: