Hírek - IKT hírek röviden

DiskStation DS413j hálózati adattároló teszt

Régebben, ha több számítógépnek is szüksége volt ugyanazon adatokra, másolgathattuk, küldözgethettük egymásnak a fájlokat, vagy nagy költségek mellett beszerezhettünk egy fájlszervert is, amelyet az iroda, vagy a szerencsés otthoni hálózat mindegyik gépe elért.

A drága, gazdaságtalan, vagy épp a praktikusságot nélkülöző szükségmegoldások kiváltására már jó ideje kínálnak alternatívát a NAS-ok, tehát hálózati adattárolók, amelyek megkönnyítették az egy hálózaton belül található gépek és felhasználók számára a közös adatok elérését. Azóta viszont nagyon ugrott előre a technológia, és persze ezt követték a felhasználói igények is.

Most már nem csak az a fontos, hogy a szomszéd szobában lévő gépek is lássák ugyanazokat a mappákat: mobil eszközökkel pattogunk néha akár kontinensek között is naponta, okostelefonon és tableten hajtjuk végre ugyanazokat a feladatokat, amiket nemrég még helyhez kötött PC-ken végeztünk. Az adatokra tehát szó szerint bárhol szükségünk lehet, és ehhez már egy komolyabb tudással felvértezett NAS-ra van szükség.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: