Hírek - IKT hírek röviden

Még több arcfelismerő lehetőség lesz a Facebookon?

Fontolgatja a Facebook, hogy több mint egymilliárdos felhasználói táborának profilképeit hozzáadja egyre növekvő arcfelismerő adatbázisához, írja a Reuters.

A lépéssel a vállalat fejlesztené és gyorsabbá tenné azt a funkcióját, amely a feltöltött képeken különböző ismerősöket ajánl tagelésre, vagyis megjelölésre.


A funkció eddig úgy működött, hogy a feltöltött fotókon a korábbi képek és jelölések alapján beazonosította ismerőseinket, és felajánlotta, hogy jelöljük meg őket. Felhasználóként utólag kérhetjük ezeknek a tageknek az eltávolítását, és előzetesen azt is beállíthatjuk, hogy csak a hozzájárulásunkkal jelenjen meg adatlapunkon az ismerősünk által feltöltött, minket ábrázoló kép.

A fejlesztések csak akkor jöhetnek be a Facebookra, ha megfelelnek az amerikai kormány elektronikus rendszerekre vonatkozó adatvédelmi gyakorlatának. Ugyanakkor Facebook és a Google továbbra is állítják: adatbázisukhoz soha nem adtak közvetlen hozzáférést kormányoknak, és csak különleges esetekben, körültekintő vizsgálatok után adtak ki információkat felhasználóikról.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: