Hírek - IKT hírek röviden

Miért csökkent kicsit a tablet piac?

A piacelemző cég szerint a második negyedévben némileg kevesebb táblagép fogyott a vártnál, ennek azonban egyértelműen a legfontosabb oka, hogy nem volt igazán nagy horderejű új termékbejelentés.

Amint arra bizonyára mindenki emlékszik, az Apple korábban rendre tavasszal dobta piacra az új iPad modelleket, tavaly azonban a negyedik generációs iPad és az iPad mini premierje őszre esett, így aki ezekből vásárolni szeretett volna, a karácsonyi szezonban vagy az év legelején megtehette.

Miért csökkent kicsit a tablet piac?

A vezető androidos gyártók (pl Samsung, ASUS, Lenovo, Acer) sem mutattak az év elején semmi lehengerlőt, pedig lehetőségük éppen lett volna rá a januári CES-en, vagy a barcelonai MWC-n. Az IDC úgy véli, a vártnál kevesebb tablet fogyásának a másik oka, hogy az okostelefonok kijelzői egyre nagyobbak, és az 5, néha már 6 hüvelykes csúcsmodellek a tabletektől nyernek vásárlókat. A 229,3 millióról 227,4 millióra csökkentett előrejelzés azonban továbbra is azt jelenti, a kategória hatalmas sebességgel bővül - 2012-höz képest majdnem 58 százalékos lesz a piac bővülése idén.

2017-re több mint 400 millió tablet eladását várja már az IDC, ami majdnem harmadával lesz magasabb az akkorra várt PC-eladásoknak (319 millió darab). A vállalat a PC-eladásokra vonatkozó idei előrejelzését is visszavágta tegnap.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: