IKT műhely - Netbiztonság

Gyengén teljesít a Tesla S autó informatikai biztonsága

A Tesla S modelljéről kiderült, hogy olyan biztonsági réseket tartalmaz, amelyek révén a támadók önálló életre kelthetik az autót.

Ahogy a gépkocsikban egyre nagyobb szerephez jutnak az informatikai fejlesztések, és mind több elektronika gondoskodik a megfelelő menettulajdonságokról, valamint a kényelemről, úgy kerülnek egyre gyakrabban az autók a biztonsági kutatók látókörébe.

Gyengén teljesít a Tesla S autó informatikai biztonsága

Ők pedig a vizsgálataik során nem éppen a motor teljesítményével, a hengerek számával vagy a lengéscsillapítókkal foglalkoznak, hanem sokkal inkább azzal, hogy az adott gépkocsi vagy annak egyes funkciói felett miként tudják átvenni az irányítást. Az elmúlt években már számtalanszor bebizonyosodott, hogy az autók sem sebezhetetlenek informatikai szempontból.

Legutóbb a Defcon konferencián világított rá minderre Charlie Miller, a Twitter biztonsági szakembere és Chris Valasek, az IOActive elnöke. A tíz hónapos kutatásuk során a modern gépjárművek elektronikai rendszereit etikus hackerek szemszögéből vizsgálták.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: