Hírek - IKT hírek röviden

Amikor az adatokat törölni KELL

A magyar vállalkozások jelentős része elmulasztja, hogy rendelkezzen adatbiztonsági szabályzatában arról, hogyan semmisíti meg az adathordozók leselejtezésekor az azokon tárolt adatokat.

Pedig a törvényi előírások folyamatosan szigorodnak, jövő márciustól a cégek vezető tisztségviselő magánvagyonukkal felelhetnek a cég által okozott károkért.

Amikor az adatokat törölni KELL

Robbanásszerűen nőtt a cégek által kezelt adatmennyiség az elmúlt években, ezzel párhuzamosan pedig megszaporodott az adathordozók száma és fajtája is. A cégek folyamatosan cserélik le okostelefonjaikat, naponta hagyják el a vállalatot a leselejtezett merevlemezek és az elveszített USB-kulcsok.

Nincs is addig semmi baj, amíg egy adathordozón nem kerülnek ki adatok is – ha ez mégis megtörténik, akkor azonban átfogó vizsgálatra és bírságra számíthat a cég. Az adatok törlésének kötelezettségét elsődlegesen az Információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Info.

Tovább a teljes cikkhez >>> computerworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: