Hírek - IKT hírek röviden

Foursquare - Miért verseng a Microsoft és az American Express is érte?

A Bloomberg értesülései szerint a Foursquare iránt érdeklődik a Microsoft és az American Express is, mindkét nagy szereplő részesedést szeretne vásárolni a vállalatban.

A belsős információk szerint a két cég versengő magatartást mutat, vagyis egymás ellenében licitálnak tulajdonrészre, közös ajánlatot nem tettek a lokációs szolgáltatás részvényeire.

Foursquare - Miért verseng a Microsoft és az American Express is érte?

A checkin-szolgáltatásként induló Foursquare jelenleg szinte elhanyagolható bevétellel rendelkezik, az egész tavalyi évben mindössze 2 millió dollár bevételre tett szert. Igaz, a cég képviselői szerint a bevételek az elmúlt időszakban negyedévről negyedévre duplázódtak, így hamar értelmezhető szintre léphet az értékesítés volumene.

Ez azonban erősen feltételes, a Foursquare öt éves története során nem tudott kidolgozni sikeres, működő üzleti modellt, és egyelőre nem látszik, hogy mikorra válna nyereségessé a vállalkozás. Hasonló kétségei lehetnek a Foursquare befektetőinek is, a közösségi szolgáltatás ugyanis belsős információk szerint eladósorba került, vagy egészben, vagy részben, új befektetők bevonásával.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: